FRIE AGENTER.NETSæt pris på dig selv 199 kroner 120 sider

Sæt pris på dig selv - sådan sælger du dit særpræg 120 sider- 199 kroner

Dit professionelle netværk beskriver både, hvordan man som enkeltperson opbygger og vedligeholder netværk, og hvordan man som tovholder i et virtuelt fællesskab får gang i kommunikationen i gruppenetværk. Forfatteren Abelone Glahn har lang erfaring med rådgivning i netværk og virtuelle communities.


Bestil bøgerne her

Kontakt 
Abelone Glahn
Amedia
Fjendstrupvej 2
4850 Stubbekøbing
54490094
www.amedia.dk
ag@amedia.dkAnmeldelser af Frie Agenter ved udgivelsen i 2003

Indblik P1 mandag den 3. februar 2003
Lyt til Abelone Glahn i debat med Netværket Ildsjæles direktør Tina Pearson og direktør Jens Hindkær, Sales-Force1 a/s om frie agenter hos vært Mette Starch

Læs Anmeldelse på HK Freelancer

Fagbogen P1 fredag den 7. februar 2003
Lyt til anmeldelse af fremtidsforsker Martin Ågerup på P1s Fagbogen
Læs den samme anmeldelse her i skriftlig udgave.

Læs Anmeldelse i Journalisten, fagbladet for journalister

Læs Anmeldelse på DONA-netværket for internetjounalister's postliste

Fra en læser:
Kære Abelone Glahn!
Jeg er selv i opstartfasen som freelanceoversætter og finder i din bog "Frie Agenter" gode svar på alle de spørgsmål, som jeg føler, jeg hidtil har brændt inde med, fordi svarene er svære at finde andre steder eller kun kan findes efter et besværligt gravearbejde. Jeg har læst og læst de sidste par nætter, men er ikke helt færdig med bogen endnu. Jeg synes blot, at jeg allerede nu vil sige dig 1000 tak for en superbog, der netop omhandler det specifikke område, hvor jeg har valgt at arbejde af lyst, men alligevel har følt mig som Palle-alene-i-verden.
Venlig hilsen
Ninna Ebbesen
Fredericia Sprogservice

Uddrag af anmeldelse fra Østrogen v. redaktør Karina Landberg Johansen
En praktisk bog, bedømmelse 5 ud af 6 Østrogener
Frie agenter har undertitlen - en praktisk bog til den, der vil arbejde med eller som freelancer - og med rette. Jeg blev meget inspireret, imedens jeg læste bogen. Abelone Glahn går meget tæt på både det svære og det dejlige ved at være en fri agent. Hun tvinger den potentielle freelancer igennem en proces, der er nødvendig. Samtidig er bogen i bogstavelig forstand praktisk, forstået på den måde, at den tager alt med lige fra udformning af visitkort og brevpapir, Told og Skat, netværk til måden at kommunikere med tidligere samarbejdspartnere og forholdet til familien.

Uddrag af anmeldelse af Line Nordbo WitzelDONAs postliste

Frihed til at være sig selv
Jeg er netop startet for mig selv og sad med fornemmelsen af, at Abelone Glahn havde skrevet netop for mig. Usikkerheden jeg har følt ved at tage beslutningen, fandt jeg ud af er naturlig. Angsten for, hvordan man kan få biksen til at løbe rundt, blev jeg klogere på.

Der er mange ting at tænke på, når livet ikke længere indeholder en fast månedlig løncheck. Hvordan tjener man penge nok til at få hverdagen til at løbe rundt, og hvordan sælger man sig selv til en ordentlig løn. Rådene finder du i Frie Agenter. Og det er faktisk også der, du finder et helt arsenal af verbale skydevåben, der er klar til at hulle dårlige og uigennemtænkte tanker om freelanceri i stykker. For man skal have tænkt sit valg igennem før man træffer at gå selv. Bogen er mental træning i den retning.

Når biksen kører - det kan tage tid - det fortæller de interviewede i bogen i hvert fald, skal der tænkes på alle de ting en arbejdsgiver normalt ordner for én. Hvad skal man gøre hvis man bliver syg og hvad med pensionen? De områder kommer Abelone Glahn om i et let tilgængeligt sprog. Noget jeg dog savner er graviditetsområdet. Jeg er i den alder, hvor der måske ikke er alt for mange år til, at jeg vil have en baby. Jeg kunne naturligvis selv finde oplysningerne, men når nu bogen giver svar på så mange andre problemstillinger ville jeg også gerne have dét svar.

Frie Agenter - en praktisk bog til den, der vil arbejde med eller som freelancer - er indtil videre den første danske bog, der giver selvstændige eller iværksættere in spe et samlet indblik i en verden, hvor pengene kommer gennem lysten og troen på sig selv. Den er god, og jeg har allerede slået op i den flere gange. Sidst for at finde en adresse på et rådgivningscenter. Det kan bogen nemlig også bruges til - ud over at give en målrettet tjekliste, der kommer om momsregnskaber, forretningsplan og netværker - indeholder den også links, numre og adresser på jobsites, a-kasser og tunge rapporter.

Læs den - brug den. Hvis du tænker på at gå selv, er den noget nær uundværlig.

 

Indholdsfortegnelse

Bagsidetekst

Fri agent planen (printvenlig udgave, som du selv kan udfylde)

Om forfatteren

Giv dine egne råd videre

Uddrag af kapitler

Foredrag

Skriv til forfatteren

Bestil bogen

Anmeldelser

Hjem

 

 

 

 

                      

 

Som en af verdens mest progressive nationer kan Danmark 
blive den næste nation af frie agenter. 
For at forberede sig til denne nye tidsalder bør danske arbejdsgivere 
såvel som arbejdstagere læse denne kloge og rettidige bog.

Daniel H. Pink, forfatter til Free Agent Nation

 

   

 

 

 

 

 

 

Hit Counter

©Abelone Glahn
Citater fra disse sider er tilladt med kildeangivelse

Anmeldelse bragt i P1 morgen 7. februar 2003
Oplæg:
Er du indenfor det sidste års tid blevet selvstændig? Eller overvejer du at blive det? Eller arbejder du måske sammen med freelancere? I givet fald er det nu, du skal spidse øren. For dagens fagbog med titlen Frie Agenter er en håndbog til alle, der vil arbejde som freelancer. Bogen er skrevet af journalist Abelone Glahn og anmeldes af forfatter og fremtidsforsker Martin Ågerup.

 Udtrykket frie agenter kan måske give associationer til James Bond. Men Abelone Glans bog handler nu hverken om spioner eller lejemordere. De frie agenter kan være lidt svære at definere, for de udgør en slags gråzone på arbejdsmarkedet – en mellemting mellem lønmodtagere og selvstændige. Bogen bruger selv følgende definition:
”En fri agent er en der arbejder opgavebestemt og tidsbegrænset, som arbejder for flere kunder, og som ikke selv har ansatte”.
  Der er med andre ord tale om en meget bredt sammensat gruppe på arbejdsmarkedet. Som fri agent kan man arbejde med næsten hvad som helst: IT, bogholderi, sekretæropgaver, kommunikation, internet, catering osv. osv.

Formålet med bogen er at være en praktisk guide. For det første for dem, der ønsker at leve af primært at sælge deres egen viden og kompetencer. Og for det andet for dem, der som ledere ønsker at forstå og arbejde med frie agenter. Denne anmelder er selv for ganske nyligt blevet fri agent, og jeg må sige, at bogen til fulde opfylder det første formål. Det er en værdifuld praktisk bog for frie agenter med masser af gode råd og anvisninger. Og så vidt jeg kan vurdere, vil også arbejdsgivere, som benytter frie agenter kunne få glæde af bogen.

Med sine 349 sider er det en grundig og omfattende bog, der kommer vidt omkring. Det er en nuanceret bog, der i sin grundtone er positiv og konstruktiv. Men som samtidig gentagende gange og yderst effektfuldt gør opmærksom på, hvor stor og vanskelig en opgave, det kan være at starte op for sig selv. 

Bogens første del giver en udmærket og heldigvis ikke for lang indføring i, hvem de frie agenter er, hvorfor de arbejder som frie agenter, hvorfor arbejdsformen formentlig er i vækst samt hvilke fordele og ulemper der er ved at arbejde som fri agent.

Bogens anden del har overskriften ”Sådan gør du”. Det er den mest omfattende – 145 sider – og også den mest værdifulde. Det indledende kapitel gennemgår alle de personlige egenskaber, som skal være på plads, for at man kan løfte opgaven som fri agent. Har du dét, der skal til?

Herefter gennemgås i otte kapitler en lang række spørgsmål og temaer. Hvordan laver man en forretningsplan? Hvad skal den indeholde? Fordele og ulemper ved at arbejde hjemmefra eller i et kontorfællesskab. Så er der forskellige tips til, hvordan man indledningsvis får etableret sig med hjemmeside osv.

Det kan være svært for frie agenter at finde den rigtige pris, og nogle kan have en tendens til at sælge sig selv for billigt - især i starten, hvor man gerne vil have kunder. Derfor beskriver bogen, hvordan man kan finde ud af, hvad ens ydelser bør koste. Og hvordan man skal gribe forhandlinger an og indgå aftaler. 

Den frie agent har ikke andet at sælge end sig selv, så der er også et helt kapitel om, hvordan man gør dét. Et relateret kapitel beskæftiger sig med networking, et af forfatterens egne fagområder. Og  der er da også nogle interessante betragtninger, som man måske ikke lige har tænkt over. Som for eksempel, at det netop for frie agenter kan være hensigtsmæssigt at droppe titlen på visitkortet og i stedet skrive lidt om, hvad det egentlig er, man laver. I stedet for civilingeniør, kunne der for eksempel stå: Rådgiver i energispørgsmål. Det er en god pointe, som man måske ikke behøver at være fri agent for at få glæde af – og sådan er det faktisk med mange ting i den bog. 

Bogen slutter af med 12 beretninger fra frie agenter. Normalt er jeg lidt skeptisk overfor den slags, men i denne bog fungerer det. Skal man i én linie konkludere, hvad disse tolv mennesker fortæller, så er det, at friheden både kan være hård og skræmmende, men at den i sidste instans er, ja befriende. 

Nedlæg:
Forfatteren og fremtidsforskeren Martin Ågerup fortalte om Abelone Glahns bog: ”Frie Agenter – en praktisk bog til den, der vil arbejde med eller som freelancer”. Bogen er udkommet den 24. januar i år på Børsens Forlag. Den er på 350 sider og koster 299 kr.